Supporters Oud-Heverlee Leuven kloppen op tafel: "Het is al lang vijf na twaalf"

27 november 2016 11:29

Oud-Heverlee Leuven eindigde als zesde in de eerste periodetitel en puurde slechts twee punten uit de eerste twee wedstrijden van de tweede periode. Het draait niet soepel bij OHL en ook de fans hebben hun mening daarover.

Daarom ging Voetbalkrant.com ten rade bij de overkoepelende supporterskring O-Hasj-El. "We hebben een moeilijk seizoen", bekent bestuurslid Hans Verhoeven. "Heel veel fans gingen er bij de aankoop van hun abonnement van uit dat er een competitieve ploeg zou zijn. De fans hadden natuurlijk niet verwacht dat we zomaar de titel zouden pakken, maar we wilden wel absoluut meedoen."

Maar volgens Verhoeven loopt het al een tijdje mis in de Leuvense bestuurskringen. "We zien het als een groot probleem op lange termijn. In onze ogen is het enkele jaren geleden beginnen misgaan. Na de affaire van Callewaert is er nooit meer rust gekomen. De club is niet in zijn cultuur meegegroeid na de promotie naar eerste klasse."

"Wat de fans het meeste stoort, is de goednieuwsshow daarrond. We krijgen een nieuwe tribune, er is tijd nodig, een jonge ploeg.. De trainer en enkele spelers maken zich ook niet druk. BIj de terugronde zou het nieuwe OHL opstaan. Wat veel mensen het bestuur verwijten, is dat de ernst van de situatie niet wordt ingezien. Het is al lang vijf na twaalf."

Creativiteit weg

Is er ook een gebrek aan kwaliteit in de spelerskern? "Je moet dagelijks met die ploeg werken om dat te zien. Je kan niet zeggen dat we een zwakke ploeg hebben Maar voetballend vermogen in het centrum is een probleem. Er is heel veel voetballend vermogen weg door het verlies van Bostock en Croizet. Simaeys komt er door, maar er is te weinig creativiteit."

Bostock en Croizet verlieten OHL na de degradatie

Na de slechte resultaten van de afgelopen maanden wordt er ook naar de trainer gekeken. "Je kan met deze resulaten moeilijk zeggen dat hij goed werk levert", aldus Verhoeven. "Er zijn heel wat mensen die Ferrera een gebrek aan durf verwijten. We hebben al jaren geen tactische trainer meer gehad. Dat is al zo sinds de komst van Van Geneugden."

"Zondag krijgen we met Cercle op papier een iets gemakkelijkere wedstrijd, maar je ziet nog steeds veel twijfels bij de supporters. De thuisreputatie is niet zo geweldig dit jaar. Het zal zondag een moeilijke match worden. Winnen? Dat is absoluut een must. Maar in deze competitie zijn er geen zwakke broertjes. Iedereen kan van iedereen winnen", besluit Verhoeven.

Bart Ver Elst

2e klasse \\ Cercle Brugge \\ OH Leuven
 
 
Reacties.