Beerschot-Wilrijk sloopt pas in de tweede helft de muur van Sporting Hasselt

03 december 2016 21:59

KFCO Beerschot-Wilrijk heeft tot in de tweede helft moeten wachten om Sporting Hasselt opzij te zetten. Invaller Simon Vermeiren maakte uiteindelijk het verschil met een assist en twee doelpunten.

Na een minuut stilte voor de slachtoffers van de vliegtuigramp in Colombia mochten Sinterklaas en Tia Hellebaut de laatste thuiswedstrijd van KFCO Beerschot-Wilrijk voor de winterstop op gang trappen. De Kielse Ratten waren het eerste halfuur baas zonder echt grote kansen bij elkaar te voetballen.

Alex Maes was de bedrijvigste man op het veld. De vleugelaanvaller dribbelde rechtstreekse tegenstander Marten Verbeeck regelmatig tureluurs. De Hasselaarse linksachter had het na 35 minuten volledig gehad en torpedeerde Maes de lucht in, met geel kwam hij goed weg. Stijn Stijnen greep in en haalde zijn 18-jarige verdediger nog voor de rust naar de kant. De iets oudere Thierry Vandermeeren kwam in zijn plek.

Kansen verkwanseld

In het laatste kwartier van de eerste helft voetbalde Beerschot-Wilrijk overigens voldoende kansen bij elkaar om een voorsprong te rechtvaardigen. Maar Losada, Maes en Rusu verkwanselden de gouden mogelijkheden. Op slag van rust claimde Hasselt terecht een strafschop na een fout op Levent Saglam. De scheidsrechter ging er niet op in, Stijn Stijnen ging bijna door het lint. Halfweg stond het 0-0.

Marc Brys greep in tijdens de rust. Hij liet kapitein Jaric Schaessens in de kleedkamer en bracht met Simon Vermeiren een extra aanvaller. De gedurfde wissel loonde meteen. Na amper twee minuten zette Geudens invaller Vermeiren met een mooie doorsteekpass alleen voor doelman Daniels. Vermeiren was niet zelfzuchtig en legde de bal panklaar voor zijn spitsbroeder Rusu, die niet meer kon missen: 1-0.

Gouden wissel

Na het openingsdoelpunt liep het allemaal iets gemakkelijker voor Beerschot-Wilrijk. Maes en opnieuw Rusu kwamen nog dicht bij de 2-0. Maar uiteindelijk werd het de wedstrijd van Simon Vermeiren. De hard werkende aanvaller maakte iets na het uur op briljante wijze het verlossende tweede Beerschot-doelpunt. Hij nam een voorzet van Jimmy De Jonghe enig mooi op de slof.

Tien minuten later duwde hij in de rebound zelfs zijn tweede tegen de touwen: 3-0 en match gespeeld. Brys bracht nog publiekslieveling Kenny Thompson, maar die kon niets meer forceren. Na een moeilijke eerste helft tegen een stug Sporting Hasselt boekte Beerschot-Wilrijk al met al toch nog een vlotte zege. Eerste achtervolger Dessel morste bovendien weer met punten, de voorsprong van de Kielse Ratten groeit zo week na week.