"Waaslanders goed, arbitrage goed, ... Enkel wij niet op de afspraak"

03 december 2016 23:29

Zulte Waregem deed het bijzonder goed in de heenronde tegen de 'kleintjes' uit de competitie. Maar thuis tegen Waasland-Beveren liep het verkeerd voor Essevee: 1-1 was het verdict dan ook.

Na een minuut stilte was Zulte Waregem nochtans gretig en goed uit de startblokken geschoten, maar na een kwartier zakte de boel wat in. Door een misverstand bij een vrije trap kon Gano vervolgens de boel gelijktrekken, Essevee kreeg daarna de motor niet opnieuw in overdrive.

En zo het eerste puntenverlies tegen een team uit de rechterkolom. Was er nonchalance in de groep gekropen door de leidersplaats? "Ik heb er alvast geen verklaring voor", opperde een eerlijke Francky Dury. Die lof had voor Waasland-Beveren. "En ook de scheidsrechter was goed, we moeten dus geen excuses inroepen."

Een mindere dag dus voor de leider: "We waren simpelweg niet op de afspraak. We werden nonchalant en konden ons positiespel niet tenvolle uitspelen. Tien goede minuten, dat is niet voldoende om een wedstrijd winnend te kunnen afsluiten."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ SK Beveren
 
 
Reacties.