Twee Rode Duivels waren dagenlang de gebeten hond na het drama tegen Wales: "Zij waren een makkelijke prooi voor de media"

06 februari 2017 15:12

De uitschakeling van de Rode Duivels op het EK was voor veel voetbalfans een van de grootste ontgoochelingen van 2016. Weinigen hadden immers verwacht dat België tegen Wales zou falen.

De kinderlijke manier waarop de Duivels tegengoals incasseerden zorgde na afloop voor zware kritiek. Vooral de achterhoede kreeg het zwaar te verduren. Christian Kabasele, die verrassend genoeg niet mocht starten ondanks de vele blessures, volgde alles op de voet.

"De manier waarop Jason Denayer en Jordan Lukaku zijn aangepakt... De media zochten een paar zondebokken en dan zijn twee jonge gasten die hun eerste grote wedstrijd spelen een makkelijke prooi", kijkt Kabasele in Sport/Voetbalmagazine terug op afgelopen zomer.

Trappen op de ziel

"Ik voelde mij persoonlijk ook geviseerd door de kritiek op de verdediging. Raak je aan een van mijn ploegmaats, dan trap je ook op mijn ziel. Alleen iemand met een groot ego zou zich niet aangesproken voelen", aldus de achterhoedespeler van Watford.

Redactie

Premier League \\ Tottenham \\ Arsenal \\ Sunderland \\ Inter Milaan \\ Lazio \\ Watford \\ België
 
 
Reacties.