Zoon van Wilmots scoort, maar Japanners nekken jonge Rode Duivels

08 februari 2017 21:14

De jonge Rode Duivels zijn dezer dagen actief op de Copa del Atlantico in het Spaanse Las Palmas. De Belgische U18 namen het woensdag op tegen hun Japanse leeftijdsgenoten, maar slaagden er niet in om hun opdracht tot een goed einde te brengen.

De wedstrijd brak pas kort na de pauze écht open. En plots ging het vlug. Kenta Hori opende na drie minuten in de tweede helft de score en amper twee minuten later tekende Yuta Goke al voor de 2-0.

De troepen van selectieheer Gert Verheyen reageerden nog via een strafschopdoelpunt van Marten Wilmots (de zoon van gewezen bondscoach Marc, nvdr.), maar meer dan de aansluitingstreffer zat er niet meer in. Dinsdag verloren onze landgenoten hun openingswedstrijd met 3-1 van Spanje. Vrijdag staat er nog een wedstrijd tegen een selectie van de Canarische Eilanden op het programma.

Opstelling

België begon met Jarno De Smet, Soufiane Karkache, Andreas Burssens, Daouda Peeters, Daan Heymans, Marten Wilmots, Robbie D’Haese, Keith Groeneveld, Anton Tanghe, Benjamin Bambi en Massimo Di Vita.

Timothy Collard

België
 
 
Reacties.