Vanhaezebrouck reageert op kritiek op trainingsmethodes na vormdip Simon: "Hoeveel trainingen heeft hij gezien?"

10 februari 2017 19:12

Moses Simon deed het goed tegen Club Brugge, maar was weer in mindere doen tegen Zulte Waregem. Zijn mindere vorm in vergelijking met de beginmaanden, noopte Trencin-eigenaar Tscheu La Ling tot kritiek. Hein Vanhaezebrouck reageert.

Bij Gent zou er niet goed getraind worden en verloor daarom Simon zijn explosiviteit. Dat is alvast de mening van Tscheu La Ling. "Jammer dat de persoon tegen wie hij dat zei, hier vandaag niet is", opende Vanhaezebrouck. "Anders had ik hem gevraagd op wat het gebaseerd was."

"Hoeveel trainingen heeft La Ling gezien? Heeft hij gesprekken gehad met ons, met zijn ex-spelers?" Hij vindt de kritiek onterecht. "Alsof ik zou zeggen dat Tottenham niet goed werkt, zonder een training te zien. Het lijkt me heel vreemd."

Simon heeft qua explosiviteit nog steeds dezelfde tijden. Dat bewijst dat daar niets van aan is -Hein Vanhaezebrouck

Bovendien is Simon volgens Vanhaezebrouck niets verloren aan explosiviteit. "De resultaten van zijn testen tonen aan dat er heel weinig verschil op zit. Op bepaalde vlakken is hij net iets minder, maar op andere is het dan weer heel wat beter. Qua explosiviteit heeft hij dezelfde tijden als toen hij aankwam. Dat bewijst dat daar niets van aan is."

Verloren jaar

Wel heeft het voorbije jaar er zeker iets te maken. "Je mag niet vergeten dat hij bijna een volledig jaar out was en moeilijk terugkeerde door ziekte en blessures. Anders had hij op alle niveau's verder gestaan. Het is een bijna volledig verloren jaar", aldus Vanhaezebrouck.

Simon zou er ook niet helemaal met zijn hoofd bijgezeten hebben, daar in Waregem. "Er is in de week voor de wedstrijd iets gebeurd wat hem heel erg beïnvloedde. Dat zal hem zeker geen goed gedaan hebben." Wat dat was, hebben we het raden naar.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Eupen
 
 
Reacties.