De Ridder ontsnapte aan rood tegen Club Brugge: "Ik moest hem wel neerleggen, maar... rood? Neen"

13 februari 2017 07:31

Sporting Lokeren boekte zondagavond een stuntzege tegen Club Brugge. Tom De Sutter maakte op aangeven van Steve De Ridder het enige doelpunt van de wedstrijd. Laatstgenoemde speelde sterk, maar had voor hetzelfde geld ook rood kunnen krijgen...

Een kwartier voor tijd spurtte De Ridder de ziel uit zijn lijf om een beloftevolle aanval van Club Brugge af te breken. De middenvelder van Lokeren maaide de doorgebroken Dorin Rotariu neer. Gelukkig voor De Ridder was hij niet de laatste man bij de thuisploeg en was scheidsrechter Lambrechts mild: een gele kaart was het gevolg.

"Kijk, ik wilde Rotariu niet blesseren. Maar ik wilde die aanval wel afbreken, daar ben ik eerlijk over. Hij versnelde net nog eens, en toen moest ik hem wel neerleggen. Het was geen tackle op zijn been, dus op zich viel het nog mee", aldus De Ridder na de wedstrijd.

"Ik vond het geen rode kaart" - Steve De Ridder

"Of ik vreesde voor een rode kaart? Goh, ik ben meteen weggelopen in de hoop dat het slechts geel zou zijn. Ik vond het alleszins geen rode kaart, want ik was niet de laatste man op het veld. Mocht dat het geval geweest zijn, dan was ik gewoon meteen naar de kleedkamer gegaan. Nogmaals: ik wilde gewoon die aanval afbreken, meer niet."

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.