Zaak rond Bart Verhaeghe zet Voetbalwet op losse schroeven (maar hij is er wel vanaf)

16 februari 2017 13:32

Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe heeft alvast één zorg minder. Er komt geen cassatieberoep tegen de zaak van agressie tegenover een steward drie jaar geleden in Lokeren. In oktober werd er al beslist om hem geen stadionverbod op te leggen.

"De vrijspraak is definitief, want tegen dat vonnis is de voetbalcel niet in cassatie gegaan”, zei de voormalige vrederechter en justitiewatcher Jan Nolf woensdag in een gastcollege aan de Gentse universiteit in de cursus politicologie van professor Carl Devos.

Na de match in en tegen Lokeren kreeg Verhaeghe het aan de stok met een vrouwelijke steward, die zijn zoon niet naar de neutrale zone liet komen. Er werd klacht neergelegd bij het parket van Dendermonde, maar die legde de verantwoordelijkheid bij de voetbalcel van Binnenlandse Zaken.

Voetbalwet niet gevolgd

"De strengste politierechter van Vlaanderen sprak hem vrij", zei Nolf woensdag aan de studenten rechten. "De verzuchting van de wetgever om ‘vlugge, efficiënte en daadkrachtige’ bestraffing te benaarstigen middels een parallel administratief sanctierecht, in casu een broze juridische constructie is waarbij de elementaire rechten van de verdediging en het vermoeden van onschuld (..) flagrant werden geschonden."

“De vrijspraak is definitief, want tegen dat vonnis is de voetbalcel niet in cassatie gaan. U ziet, de Gaswetgeving blijft problematisch.”

Redactie

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.