Stijn Vreven wordt een vermoeiende trainer genoemd, dit heeft hij daar zelf over te zeggen

17 februari 2017 12:41

Stijn Vreven is momenteel aan de slag bij de Nederlandse tweedeklasser NAC Breda. En ook daar zullen ze zijn manier van werken ondertussen wel al kennen. De Limburgse trainer zit er voortdurend kort op.

Voor sommige spelers komt dat al snel vermoeiend over, maar wat vindt Vreven daar nu zelf van? "Dat voortdurend pushen - soms letterlijk - kan soms wel eens op de zenuwen werken en dat mogen mijn spelers zeggen, op voorwaarde dat het op een respectvolle manier gebeurt", aldus de oefenmeester in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik houd van spelers met een mening. Ze moeten niet 'ja' knikken als ze 'nee' denken, maar dan moeten ze wel zeggen waaróm ze niet akkoord gaan. Als trainer moet je tegelijk de boeman en de lieve opa zijn, voortdurend slaan en zalven om spelers naar een hoger niveau te brengen."

Profielen

Ook de profielen van de spelers waarover je beschikt spelen een rol. "Ervaren jongens kunnen zichzelf corrigeren en die moet je niet meer van a tot z uitleggen wat van hen wordt verlangd, jonge spelers moeten veel meer gestuurd worden", besluit Vreven.

Redactie

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ NAC \\ Lommel SK \\ SK Beveren
 
 
Reacties.