Oranje boven bij Club Brugge - Ruud Vormer: "Als je iemand een selectie voor de nationale ploeg gunt, is het hem. Een geweldige kerel en speler"

21 maart 2017 11:45

Een tijdje geleden stortte Club Brugge zich op de Nederlandse markt. In september 2014 kwam Ruud Vormer naar het Jan Breydelstadion, inmiddels spelen er naast Vormer nog drie Nederlanders bij blauw-zwart: Denswil, van Rhijn en Immers. Deze week schenken wij aandacht aan die Nederlanders.

Voetbalkrant.com ging ten rade bij Freek Jansen, verslaggever bij het Nederlandse Voetbal International. Jansen volgt de verrichtingen van Ajax en het Nederlandse nationale elftal op de voet en is dan ook aangewezen om zijn zegje te doen over de Nederlanders van Club Brugge. Vandaag richten we de blik op Ruud Vormer (28).

Aanjager mét goede voeten

Club Brugge plukte Vormer op 1 september 2014 weg bij Feyenoord, waar hij in een moeilijke situatie zat. De middenvelder was er lang niet zeker van een basisplaats en had nood aan een nieuwe uitdaging. Michel Preud'homme kende Vormer nog van toen hij in de Eredivisie aan de slag was en twijfelde niet.

Vormer groeide in Brugge uit tot één van de drijvende krachten achter de recente successen van blauw-zwart. Als aanjager vertolkte hij een belangrijke rol, maar ook zijn voetballende kwaliteiten zijn niet te onderschatten. De fans zijn helemaal weg van Vormer, die in een mum van tijd tot publiekslieveling uitgroeide.

Selectie voor Oranje

“Ruud Vormer. Waar zal ik beginnen?", lacht Freek Jansen. "Het is een geweldige kerel en ook een geweldige voetballer. (op dreef) Als je iemand een selectie voor Oranje gunt, dan is het hem wel. Hij beleeft het spelletje zó intens, is heel vriendelijk en toegankelijk, heeft geen capsones, … Kortom: het is een voorbeeldprof.”

“Ik weet nog goed dat, toen hij bij Roda JC speelde, wij hem bij Voetbal International verkozen tot Speler van het Jaar. Bij Feyenoord had hij het moeilijk, maar dat is ook niet onlogisch: Jordy Clasie (nu bij Southampton, nvdr.) stond op zijn positie en was toen ook aanvoerder. Het is knap hoe Vormer zich nu bij Club Brugge in de kijker speelt.”

Morgen laten we Freek Jansen aan het woord over Stefano Denswil. Hou Voetbalkrant.com rond het middaguur dan ook zeker in de gaten! Het inleidende artikel van onze reeks 'Oranje boven bij Club Brugge gemist? Geen probleem! Je kan het via deze link terugvinden!

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.