Lyon maakt straffe comeback in de slotfase, maar dat werd overheerst door absolute chaos met de supporters

13 april 2017 23:45

Voor de match nog begon, liep het al helemaal verkeerd in Lyon. Supporters van Besiktas maakten het te bont buiten en later ook binnen het stadion. De wedstrijd leek even geannuleerd te worden, maar ging uiteindelijk toch door.

De match begon met 50 minuten vertraging door zware rellen (HIER kan u dat lezen). Buiten het stadion gingen Ultras van Besiktas de politie te lijf en die sfeer ging door tot in het stadion. De thuissupporters moesten zelfs het veld oplopen om de projectielen en vechtersbazen te ontvluchten.

En toen moest de wedstrijd nog beginnen, het leek wel bijzaak op zo'n desastreuze avond. In de eerste helft was het balbezit in evenwicht met kansjes langs beide kanten. Babel kon de Turken op voorsprong zetten na een kwartier. Na de pauze kwam Besiktas er niet meer aan te pas en dat had late goals als gevolg. Tolisso trapte eerst raak vanop een vrije trap en binnen een minuut kwam Lyon zelfs voor via Morel.

Zo kon Lyon het tij nog keren voor een 2-1-overwinning. Toch komt niemand hier echt uit als winnaar, gezien wat er allemaal gebeurd is in aanloop naar deze wedstrijd. De kans bestaat zelfs dat Besiktas gediskwalificeerd wordt uit de Europa League en Lyon automatisch doorgaat naar de halve finale. Daarover meer in de komende dagen.

{INSERT_MATCHDAY}

Yannick Lambrecht

Europa League \\ Lyon \\ Besiktas
 
 
Reacties.