Vermoeidheid geen excuus voor Anderlecht: "Mijnwerkers, die zijn moe, of die mannen die Luik-Bastenaken-Luik zondag rijden"

21 april 2017 12:28

120 minuten in de benen, het was het horrorscenario voor René Weiler in aanloop naar de topper tegen Club Brugge. Anderlecht zou dat zondag echter niet als excuus mogen gebruiken, vindt Gille Van Binst. "Dat ze het dan tegen de trainer gaan zeggen dat ze niet kunnen spelen."

Eerst en vooral was Van Binst wel onder de indruk van wat Anderlecht gisteren bracht. "Ik ben wreed positief", haalt hij aan. "Ze speelden ook nog eens goed voetbal. Je ziet dat ze kunnen combineren als ze willen. Maar die vervangingen begreep ik niet. Het zat goed ineen en je voelde dat er meer in zat. En dan Hanni naar de kant halen..."

"Uit voorzorg voor de match van zondag? Je hebt al zes punten voorsprong en Club heeft al een half mirakel nodig om dat nog op te halen. Als je Manchester United uitschakelt, staat dat voor altijd op uw visitekaartje. Nee, ze hadden er voor moeten blijven gaan..."

Ik begrijp die wissels niet - Gille Van Binst

Maar de spelers moesten wel diep gaan. Toch wel een tegenslag met Club Brugge in het vooruitzicht. "Waarom? Ze hebben goed gespeeld en de pers zal wel positief zijn. Het vertrouwen moet er toch zijn na die wedstrijd. Vermoeidheid? Serieus, laten we daar niet over beginnen."

Voor Van Binst het sein om een tirade af te steken. "Het zijn toch profs zeker? Ze hebben vandaag en morgen om te recupereren. Moest ge nu 5-0 op u kloten gehad hebben... Je bent maar zo moe als je in je hoofd bent. En daar zal het na gisteren toch wel goed zitten? En het publiek zal die match ook wel appreciëren en er zich zondag vol achter zetten", aldus de voormalige rechtsachter.

Ik heb vroeger ook zo'n jong manneke gekend die zei dat hij moe was. Met Jurion en Van Himst mocht ge u dan in de tweede kleedkamer gaan omkleden - Gille Van Binst

"Mijnwerkers, die mogen klagen over moe zijn. Of die mannen die zondag Luik-Bastenaken-Luik rijden, die zullen moe zijn. En wat met die renners die de Tour de France rijden? Wat moeten die dan zeggen? Als je nu moe bent, moet je dat tegen de trainer gaan zeggen: 'Trainer, ik ben een beetje moe'. Alé zeg."

"Ik heb dat vroeger ook eens gehad met een jong manneke die dat kwam zeggen. In die tijd, met Jurion en Van Himst in de kleedkamer mocht ge u in de tweede kleedkamer gaan omkleden als je zoiets zei. Het zou erger zijn moesten ze nu thuis tegen Zulte Waregem moeten spelen, want dan zou de motivatie misschien minder zijn. Maar voor een match tegen Club Brugge? Komaan hé!"

Johan Walckiers

Europa League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ Manchester United
 
 
Reacties.