Van Wijk na redding over Chinese overnemers: "Het zou niet slim zijn om me Chinese spelers op te dringen" en "Ouwe Belgen hebben we nodig"

29 april 2017 14:01

Dennis van Wijk stond er met een ongelooflijke glimlach bij na de match tegen Lommel United. Maar meteen kreeg hij ook al vragen over volgend seizoen, want in Leuven willen ze zoiets niet meer meemaken.

"Dat overnameverhaal rond de club heeft toch wel wat invloed gehad op de prestaties. Maar vanuit het bestuur is er nul komma nul druk gezet op mij. De voorzitter en de CEO zijn vandaag voor de eerste keer in de kleedkamer geweest, na de match weliswaar. Maar dat verhaal zorgde wel voor wat onzekerheid."

Van Wijk wil voor volgend seizoen de kern zelf wat kunnen samenstellen. "We hebben al schaduwelftallen opgesteld. Ja, ik mag zeggenschap hebben in de transfers, maar ze moeten wel betaalbaar zijn. Kijk, als je topschutter zeven goals maakte en je beste assistgever vijf assists gaf, mag je niet tevreden zijn", aldus Van Wijk.

Ouwe Belgen

Met de Chinese overnemers in het achterhoofd zouden er ook wel eens een paar Chinese voetballers kunnen landen. "Het zou niet slim zijn om me spelers op te dringen. Als ik er iets in zie, ja dan... Maar anders is het ofwel kapitaalsverlies ofwel wordt de trainer ontslagen. Ik denk dat we meer 'ouwe Belgen' nodig hebben. Jongens met mentaliteit."

Manuel Gonzalez - Johan Walckiers

OH Leuven \\ Lommel SK
 
 
Reacties.