Vanhaezebrouk kan met Gent iets rechtzetten: "Anderlecht was één van de ontgoochelingen, maar hadden er veel"

29 april 2017 14:38

Wie Gent-Anderlecht zegt, denkt misschien terug aan die onterechte rode kaart voor Anderson Esiti en de manier waarop Gent die wedstrijd daarna uit handen gaf.

Bij Hein Vanhaezebrouck alvast ook. "Ik heb heel wat grote ontgoochelingen gehad dit seizoen. De thuismatch tegen Anderlecht hadden we misschien met tien man ook kunnen winnen, had Nielsen daar die fout niet gemaakt."

Het was het kenmerk van het Gent van voor de winter, heel wat kostbare fouten. "Kijk, het verschil met de reguliere competitie enerzijds en Europa en play-off 1 anderzijds, is dat we nu veel minder van die fouten maken."

Ze geven opnieuw warm weer, maar nu zijn ze het wel al gewoon -Hein Vanhaezebrouck

Vanhaezebrouck hoopt alvast op een mooie wedstrijd. "Het zal een goeie match zijn, een voetbalmatch. Met twee ploegen die willen voetballen." Nochtans was dat in de heenwedstrijd niet het geval, toen werd de warmte als oorzaak gezien. "Ze geven opnieuw warm weer, maar nu zijn ze het wel al wat meer gewoon. Ik was echt ontgoocheld toen."

Hij weet waarvoor zijn team moet opletten. "Efficiëntie, zoals altijd. Het gevaar bij Anderlecht komt van alle kanten." Enkele maanden terug was dat wel anders. Toen scoorde Teodorczyk nog, maar die staat nu al een hele poos droog.

Sander De Graeve

Anderlecht \\ KAA Gent
 
 
Reacties.