Supporters zijn lyrisch over de nieuwe wind bij Cercle Brugge: "De perfecte samenwerking"

26 juli 2017 18:53

Cercle Brugge is sinds de overname door AS Monaco nog nauwelijks te herkennen. Kunnen de trouwe supporters daarmee leven? We vroegen het aan Anita Van Osselaer, de voorzitster van de supportersfederatie.

“Ik vind het geweldig en het wordt ook positief ontvangen bij de andere supporters. Je kan dat raar vinden, maar we waren er aan toe. Het is allemaal veel professioneler, alles is vernieuwd en is zoals het moet zijn. Ik kan er eigenlijk niets negatiefs over zeggen," vertelt Anita Van Osselaer aan Voetbalkrant.

"Zoals het nu verloopt, is het in mijn ogen een perfecte samenwerking" - Anita Van Osselaer

Er wordt hier en daar gezegd dat moederclub Monaco zich wat te veel opdringt, maar daar wil ze niet van weten. "We hebben niet het gevoel dat Monaco de baas is, dat is nog altijd Cercle."

Met een twintigtal nieuwe spelers duurt het natuurlijk even voor je ze allemaal kent, dus een favoriet kan Anita nog niet aanduiden. Maar dat haalt haar enthousiasme niet naar beneden.

"In de oefenmatch tegen Lichtervelde heb ik dingen gezien, die ik al jaren niet meer gezien had. Dat was echt schitterend." Ook de teamgeest zit goed. "Je ziet dat ze dicht aan elkaar hangen. Het is echt één vrolijke bende die uit de kleedkamer komt."

Dat geeft de supporters terug moed - Anita Van Osselaer

Klaar voor het hoogste niveau

Cercle is niet de enige club die zich serieus versterkt heeft, en daardoor ziet de strijd in 1B er enorm spannend uit. Waar zal De Vereniging eindigen? "Toch wel in de top 3. Van de acht ploegen zijn er zeven die zeggen: ‘we willen over gaan’.

Stel dat ze komend seizoen promoveren, is de club dan klaar voor een herintrede in 1A? "Ja zeker. Daar zijn ze nu ook al klaar voor. En je ziet ze er ook echt naartoe werken", weet Anita Van Osselaer.

Yannick Lambrecht

2e klasse \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.