Haalde Anderlecht zomeraanwinst enkel en alleen omdat hij een voetbal-Belg is? Gerkens reageert

19 augustus 2017 12:13

De eerste drie speeldagen in de Jupiler Pro League zijn inmiddels achter de rug, maar bij RSC Anderlecht wacht zomeraanwinst Pieter Gerkens (22) nog steeds op zijn eerste speelminuten. Toch maakt de nuchtere middenvelder zich geen zorgen.

“Ik ben overtuigd dat ik mijn kans wel zal krijgen”, zegt Gerkens in Het Nieuwsblad. “Er is geen reden om ongeduldig te zijn. Het niveau ligt hier hoger, de concurrentie is zwaarder en dit is gewoon een grote stap in mijn carrière. Als ik speelminuten krijg, moet ik mijn kans gewoon grijpen. Daarom ben ik elke minuut van de dag met mijn job bezig.”

Dat Gerkens zijn opleiding in België kreeg, is alleszins handig meengenomen voor Anderlecht. Toch gelooft de van STVV overgekomen speler niet dat paars-wit hem enkel en alleen daarom haalde. "Tegen Charleroi zaten er zeven Belgen in onze selectie. Dat is er zelfs eentje te veel.”

Veel Vlamingen

“Er ­lopen hier best wel veel Vlamingen, toch? Met Roef, Dendoncker, Kums, Deschacht, Sels, Boeckx... kom ik goed overeen. Natuurlijk zal ik ook wel gehaald zijn omdat ik Belg ben, maar van bij mijn eerste gesprek met René Weiler had ik een goed gevoel. Hij zei me dat hij gecharmeerd was door mijn spel­intelligentie en dat hij me er graag bij wilde. Elke kleine jongen droomt er toch van om bij Anderlecht te voetballen”, besluit Gerkens.

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ STVV
 
 
Reacties.