Ex-coach stelt zich vragen bij gewicht Frank Boeckx: "Als ik hem bij Anderlecht zie, hoe kan dat? Dat snap ik eigenlijk niet"

19 augustus 2017 10:18

Frank Boeckx had vorig seizoen een belangrijk aandeel in de paars-witte titel. Na een blessure aan de rug moest de goalie tijdens zijn revalidatie enkele vakantiekilo's wegwerken. Daar stelt zijn ex-coach Mircea Rednic zich vragen bij.

De T1 van Moeskroen is namelijk zeer gevoelig voor overgewicht. Toen hij destijds AA Gent coachte, gaf hij zijn spelers zelfs boetes.

12 kilogram afvallen

"En dat waren heel stevige boetes", aldus Rednic in Het Nieuwsblad. "Als je aan hun geld raakt, dan luisteren spelers wel. Een profspeler moet fit zijn. Hier heb ik Logan Bailly een kilogram of twaalf doen afvallen in anderhalve maand."

"Dat is normaal, hij had lang niet gespeeld. Hij trainde drie keer per dag omdat wij een speler met zijn ervaring nodig hebben."

Dezelfde methode paste hij toe op toenmalige Gent-doelman Frank Boeckx. "Hij vermagerde bij mij in Gent ook, hè. Topgast. Maar als ik hem bij Anderlecht zie, hoe kan dat? Dat snap ik eigenlijk niet."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KAA Gent \\ STVV \\ Moeskroen
 
 
Reacties.