Terugblik op 1B: Crisis in Lier en angsthazenvoetbal bij OHL

18 september 2017 20:48

Ondanks een gelijkspel heeft Beerschot-Wilrijk eigenlijk de beste zaak van het weekend gedaan in 1B. Samen met Roeselare, dat dankzij winst tegen Cercle Brugge naar de tweede plaats wipt. En in Lier? Tja, daar mag Fred Vanderbiest beginnen vrezen.

Westerlo: verdedigen moet ook

Op Beerschot Wilrijk en op het veld van Lierse telkens twee doelpunten maken, maar geen driepunter mee naar huis nemen, is zuur. De laatste drie duels eindigden steeds op 2-2 en dat zorgt voor wrevel bij de ploeg van trainer Vedran Pelic. Doelpunten maken is geen probleem de laatste weken met Jens Naessens vooraan, maar achteraan gaan de ballen er ook vlotjes in.

Gemiddeld slikt Westerlo twee doelpunten per wedstrijd. Het deelt nu de laatste plaats samen met Lierse. Een stunt zat er lange tijd in met een 0-2 voorsprong, maar de ploeg van Pelic kroop massaal achteruit en ook tegen tien spelers wou het niet meer voetballen. En zo krijg je het deksel op de neus tegen een Beerschot Wilrijk dat veel meer zin had in een goede pot voetbal.

Roeselare, Cercle en OHL: huilen met de pet op

Ook Cercle Brugge gaf een voorsprong in de slotfase uit handen. De Vereniging speelde een zwakke wedstrijd, maar ook Roeselare gaf nooit thuis. Het is bijna een mirakel te noemen dat het uiteindelijk met de drie punten ging lopen tegen groen-zwart.

De bezoekers hadden na de 0-1 voorsprong ook geen zin meer om de supporters te verwennen en dat brak hen zuur op. Ondanks dat Roeselare zelf heel zwak was, zit het mentaal en qua mentaliteit wel snor.

Ook OH Leuven, dat een punt pakte op Union, kan misschien wel tevreden zijn met een punt op verplaatsing. Hetgeen de ploeg van trainer Dennis Van Wijk op het veld liet zien was eigenlijk niet om aan te zien. Beide ploegen hadden één opdracht en dat was niet verliezen. Het woord angsthazenvoetbal ging meermaals over de lippen bij de supporters. Het tempo lag te laag en ook weinig tot geen beweging op het middenveld van OH Leuven.

Crisis in Lier

Lierse speelde tegen Tubeke niet eens zo slecht. Goed willen we niet zeggen, maar we hebben dit weekend veel slechter gezien. Kansen afmaken wou niet lukken en dat deed rode lantaarn Tubeke wel. Camargo liet de allergrootste kans onbegrijpelijk liggen en dan wordt het natuurlijk moeilijk tegen een stug Tubeke.

Als je Lierse vorig seizoen zag spelen en dit seizoen, dan is het niet onbegrijpelijk dat de supporters serieus begonnen morren op het Lisp. “Fredje buiten’ werd meermaals gezongen door de fans van Lierse. Overwinningen dit seizoen: nul.

Dirk Pieters

2e klasse \\ Lierse SK \\ Westerlo \\ Cercle Brugge \\ Roeselare \\ OH Leuven
 
 
Reacties.