AA Gent is gewaarschuwd: "Wij gaan proberen voor die bekerstunt te zorgen"

19 september 2017 15:18

AA Gent staat woensdag voor een heel belangrijke bekeropdracht op het veld van ASV Geel. De Gelenaars kunnen de partij aanvatten zonder druk en hopen voor dé verrassing te zorgen. Wij blikken vooruit met Sam Vanaken.

Na de desastreuze competitiestart is de Beker nog belangrijker geworden voor AA Gent dat zich absoluut geen misstap kan veroorloven op het veld van ASV Geel. Toch onderschatten de Gentenaren de verplaatsing naar de club uit de 1e amateurliga best niet want in Geel weet men maar al te goed wat een bekerstunt is.

"Vorig jaar hebben wij voor een stunt gezorgd door Standard uit te schakelen. We gaan proberen om dat te herhalen", verzekert Sam Vanaken in gesprek met Voetbalkrant. "We werden toen uitgeschakeld door Zulte Waregem in de 118e minuut, de latere bekerwinnaar."

"Voor ons blijft de competitie het belangrijkste. Ons bekeravontuur is al geslaagd want wij wilden graag in die pot met eersteklassers terechtkomen. Natuurlijk leeft die wedstrijd wel bij ons, iedereen kijkt ernaar uit om tegen een grote club te spelen."

Vorig seizoen kegelde Geel Standard uit de bekercompetitie

"Er is meestal wel één lagere ploeg die voor een stunt zorgt en hopelijk worden wij dat opnieuw." Toch beseft Vanaken dat het geen geschenk is om Gent na de slechte competitiestart te ontvangen.

De mindere competitiestart van Gent, kan een averechts effect hebben - Sam Vanaken

"Dat kan wel eens een averechts effect hebben. De Beker is voor hen de kortste weg naar Europees voetbal. Net door die mindere start in de competitie, zal Gent wellicht met hun sterkst mogelijke elftal aantreden tegen ons."

Geel heeft één voordeel, het mag in het eigen Leunenstadion spelen. "Dat speelt wel een rol. De kans dat wij winnen is klein, maar als wij naar Gent moesten gaan, was de kans echt miniem geweest."

Robby Morren

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ KAA Gent \\ ASV Geel
 
 
Reacties.