Anderlecht met personeelstekort: welke jongens van de beloften komen in aanmerking?

15 december 2017 16:50

Hein Vanhaezebrouck moet voor de topper op Club Brugge diep in zijn reserves gaan tasten. Mogelijk heeft hij 11 fitte veldspelers. Dus moeten er jongens van de beloftenploeg van Emilio Ferrera opgeroepen worden.

Die spelen vanavond nog een inhaalmatch op het veld van STVV. Zonder Andy Najar, die maandag zijn rentree maakt bij de beloften. Hij komt dus al zeker niet in aanmerking voor de match van zondag: "Als hij gespeeld had maandag, zat een selectie erin", zei Vanhaezebrouck vandaag. "Nu niet."

Emilio Ferrera heeft van Vanhaezebrouck duidelijk instructies meegekregen. Een aantal jongens worden bij de rust gewisseld omdat ze zondag op de bank zullen moeten zitten. Kobe Cools (centrale verdediger) en Sambi Lokonga (centrale middenvelder) zitten daar - indien er niets meer gebeurt - zo goed als zeker bij.

Debuut in Jan Breydel?

Milan Corryn, Karim Dante (middenvelders) en Mohammed Dauda (flankaanvaller) komen ook in aanmerking. "Maar iedereen zal zich moeten bewijzen in die match. Als ze het niet goed doen, heeft het ook geen zin om hen op te roepen", aldus Vanhaezebrouck, die wel niet twijfelt om hen in te zetten. "Als ze op de bank zitten en je komt in de problemen, heeft het geen zin om een aanvaller in de verdediging te zetten hé."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.