Lierse doet het op z'n Brugs, invaller Nico Binst zorgt voor de late bevrijding op het Lisp

14 januari 2018 16:23

Lierse is nog steeds leider in 1B. Na een sterk begin moest het erg lang bibberen, maar invaller Nico Binst zorgde voor een nieuwe driepunter voor Lierke Plezierke. A la manière de Cercle Brugge, de topper volgende week zal er eentje zijn op het scherpste van de snee.

  • Lierse moest winnen om leider te blijven
  • Twee goals in dolle openingsfase
  • Veel minder voetbal daarna
  • Invaller Binst doet het voor Lierse

Cercle Brugge had op zaterdagavond in allerijl gewonnen van Beerschot-Wilrijk en dus was de boodschap voor Lierse duidelijk: winnen om met een bonus naar Jan Breydel te kunnen aanstaande vrijdag. Dat moest het wel doen zonder Bougrine, die niet wilde spelen.

In zijn plaats mocht Yvan Yagan nog eens in de basis starten, hij zou meteen van belang zijn voor Lierke Plezierke. Tubeke van zijn kant begon met Florent Stevance op de bank, al is die met tien doelpunten de topschutter van 1B.

Twee goals in tien minuten

Na tien minuten hadden we al twee doelpunten op ons bord gekregen. In een aangenaam begin drukte Lierse meteen door en dat leverde ook snel op. Een vrije trap van Yagan werd door Bourdin tegen de touwen gewerkt.

Vijf minuten later was alles echter te herdoen, want na een goede actie op links vond Schuster de vinnige Nirisarike alleen voor de kooi en hij kon de 1-1 binnenglijden. Meteen het begin van het einde, want daarna werd het een schouwspel zonder al te veel leukigheden.

Binst met de bevrijding

Balverlies, verkeerde passing, schoten die kant noch wal raakten? Het werd schering en inslag op het Lisp, waar de coaches ook bijstuurden onder de rust. Het bleek ook nodig, maar zelfs de wissels konden aanvankelijk weinig bijbrengen.

Tot Nico Binst drie minuten voor tijd alleen op Defourny afkon en de bal voorbij de doelman kon laten hobbelen. Tergend langzaam bezorgde hij zo de drie punten aan de thuisploeg, dat zo als leider naar Jan Breydel mag en net als Cercle gisteren met een late goal voor de bevrijding zorgde.

Aernout Van Lindt

2e klasse \\ Lierse SK \\ Tubeke
 
 
Reacties.