"Vanaken is nog geen vijf keer uit de mond van bondscoach Martínez gekomen. Zou Roberto wel weten dat Limburgers ook de Belgische nationaliteit hebben?"

20 februari 2018 14:19

De kans dat hij straks in de dubbel cijfers eindigt, is immens. Hans Vanaken draait de laatste weken (en maanden) op volle toeren bij Club Brugge en zit intussen al aan 9 goals en 7 assists. Is er op dit moment eigenlijk een betere speler op de Belgische velden?

HLN-columnist Hugo Camps meent alvast van niet: "Hans Vanaken is de laatste tijd veruit de beste voetballer op Belgische velden. Zou hij het zelf weten? In een normaal voetballand is het ondenkbaar dat deze begenadigde middenvelder die een uur vooruit denkt en met gemillimeterde passes defensies onttakelt niet als certitude voor het nationale team wordt gezien."

A la De Bruyne

Een selectie voor de nationale ploeg, die ontbreekt inderdaad nog: "Vanaken is nog geen vijf keer uit de mond van bondscoach Martínez gevallen. Zou Roberto wel weten dat Limburgers ook de Belgische nationaliteit hebben? Wat Kevin De Bruyne voor Manchester City betekent, kan je voor Vanaken verplaatsen naar Brugge. Alleen in standvastigheid scheelt het nog", aldus een lyrische Camps.


Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.