In 2015 geflopt bij Anderlecht, maar nu mogelijk wel met Portugal naar het WK

22 februari 2018 16:51

Marko Marin, Filip Đuričić, Alexander Büttner, ... waren stuk voor stuk wintertransfers die niet slaagden bij Anderlecht. Ook de Portugese verdediger Rolando hoort in dat rijtje thuis.

De 32-jarige achterhoedespeler werd in 2015 voor zes maanden gehuurd van FC Porto. Zijn passage bij Anderlecht sprak niet tot verbeelding.

Na zijn tijdelijk verblijft bij paars-wit verkaste Rolando naar Marseille, waar hij uitgroeide tot een sterkhouder. In die mate zelfs dat de Portugese bondscoach aan hem denkt voor het WK.

Fernando Santos heeft nog een vierde verdediger nodig naast het trio Pepe, Bruno Alves en José Fonte. Ricardo Cravalho was de vierde man, maar die komt niet langer in aanmerking.

Scouten in de Europa League

Santos komt Rolando bekijken in de Europa League-match tussen Braga en l'OM, aldus La Provence. De verdediger zat in de selectie voor het WK van 2010 en EURO 2012. Sindsdien kwam hij niet meer in het stuk voor.

Op 2 juni oefenen de Rode Duivels trouwens tegen Portugal. Mogelijk is Rolando dan van de partij.

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Vitesse \\ Marseille \\ Braga \\ België \\ Portugal
 
 
Reacties.