Supportersinitiatief 'Lierse Voor Altijd' blijft gaan ondanks malaise: "Staken is hun goed recht"

19 maart 2018 16:51

Is het einde van Lierse SK in zicht? De beloofde overnemer is er nog steeds niet, medewerkers worden niet meer betaald en maandagochtend lieten de spelers hun ongenoegen blijken door in staking te gaan en niet te trainen. Gelukkig brandt er nog licht in vele supportersharten.

"Op zich verbaast het me niet", reageert Maxime Penen, mede-organisator van 'Lierse Voor Altijd', op de staking van de spelers. "We weten al langer dat het niet goed gaat. Als je zag dat de jeugdtrainers niet meer betaald werden, kon je ook wel zien dat het ook op andere vlakken financieel niet orde was."

Staken is hun goed recht - Lierse Voor Altijd

"Daarbij kan ik de spelers moeilijk ongelijk geven. Staken is hun goed recht", legt Penen uit. "Maar los van die overnemer die er al dan niet komt, of de spelers die in staking gaan, blijven wij uiteraard Lierse-supporter voor altijd." Loze woorden zijn dat zeker niet.

De initiatieven van de supporters staan los van wat er gebeurt met de club. "Ja, dat hebben we vanaf het begin duidelijk gemaakt. Op de eerste vergadering met de sfeergroep en GeelZwart stelden we onszelf die vraag en we blijven sowieso doorgaan, ook als er geen overnemer zou komen."

"Als die er toch zou komen en Lierse blijft in 1B, dan willen wij wel mee aan tafel gaan zitten. Er is bij momenten iets te veel met de voeten van de supporters gespeeld en dat willen we duidelijk maken", aldus Penen. "Maar momenteel ziet het er niet zo naar uit en bestaat de mogelijkheid dat we enkele reeksen zakken, dus dan ziet de situatie er wel anders uit. Wij houden rekening met alle scenario’s."

'Lierse Voor Altijd'

Los van de malaise binnen de club, loopt het voor het supportersinitiatief op rolletjes. Allerlei toffe evenementen zijn op til en daar leest u heel binnenkort alles over op Voetbalkrant.com.

U kan intussen ook terecht op de Facebookpagina van 'Lierse Voor Altijd', contact opnemen via liersevooraltijd@gmail.com en een bijdrage leveren op het rekeningnummer BE83 7370 4555 8115.

Yannick Lambrecht

Lierse SK
 
 
Reacties.