Wilde Lukebakio niet liever terugkeren naar Anderlecht? "Dat plan spookte door mijn hoofd, maar..."

21 maart 2018 18:31

Dodi Lukebakio verhuisde in de zomer op huurbasis van Anderlecht naar Sporting Charleroi en nam zijn rugnummer 46 mee. Met dat nummer debuteerde de vleugelaanvaller op 25 oktober 2015 in de topper tegen Club Brugge (3-1-winst).

De 20-jarige Lukebakio stak zijn liefde voor paars-wit nooit weg. "Het is de ploeg van mijn stad, de grootste en meest prestigieuze van België", zei de Belgische belofteninternational in de zomermaanden nog.

Anderlecht was mijn club, na een uitleenbeurt van een jaar zou ik terugkeren

Lukebakio droomde ervan om terug te keren naar Anderlecht. "Dat plan spookte inderdaad door mijn hoofd", komt de geboren Assenaar er nu op terug. "Anderlecht was mijn club. Na een uitleenbeurt van een jaar, zou ik terugkeren."

"Nadien zijn de zaken echter anders gelopen dan vooropgesteld. Ik heb nu een andere carrièreweg genomen."

Na enkele sterke maanden lichtte de Zebra's de aankoopoptie, om hem vervolgens door te verkopen aan Premier League-club Watford. Wat Lukebakio te zeggen had over zijn eerste weken bij The Hornets leest u HIER.

Kom de U21 aanmoedigen in Leuven

Komende maandag wil Lukebakio met de Belgische U21 de ongeslagen reeks in de EK-kwalificatiecampagne verderzetten. Opponent in de zevende wedstrijd is Hongarije. Wees erbij aan Den Dreef en bestel HIER voor slechts 5 euro je ticket.

Diederik Geypen

Premier League \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ Watford
 
 
Reacties.