Dennis Praet stelt selectieprocedure van Roberto Martinez aan de kaak: "Ik begrijp niet dat men jongens selecteert die niet spelen"

22 maart 2018 08:51

Na een aanpassingsjaar heeft Dennis Praet zijn draai in Italië helemaal gevonden. De voormalige Gouden Schoen groeide uit tot een basispion bij Sampdoria, maar past voorlopig nog niet in de plannen van Roberto Martinez.

De bondscoach van de Rode Duivels riep Praet niet op voor de oefeninterland tegen Saudi-Arabië van volgende week dinsdag. De kans dat de gewezen middenvelder van Anderlecht er op het WK zal bij zijn, is bijgevolg klein.

Nochtans vindt Praet dat hij hij kans verdient. "Elke keer hoop ik er weer op. Vorig jaar haalde eik niet het niveau om deel uit te maken van de selectie. Maar nu zou ik een selectie wel verdienen. Ik snap niet dat men jongens selecteert die niet spelen", aldus Praet in Sudpresse.

Italië vs. Engeland

Volgens Praet is er nog een andere oorzaak. "De Serie A wordt minder gewaardeerd dan de Engelse hoogste klasse.  Als Sampdoria in de Premier League zou spelen, zou ik opnieuw opgeroepen worden."

"De clichés over Italië zijn bekend, maar er wordt wel degelijk offensief gevoetbald met een hoge pressing. De tien beste teams uit Italië zijn bekend over heel Europa. Een wedstrijd op twee is een topmatch."

Diederik Geypen

Serie A \\ Anderlecht \\ Sampdoria \\ België
 
 
Reacties.