Eindrapport over het fameuze Eurostadion is serieus de moeite en bevat drie in het oog springende aanbevelingen

22 maart 2018 18:14

Het Eurostadion zorgde de voorbije maanden voor flink wat ophef want ons land maakte niet bepaald een goeie beurt inzake dit flopdossier. Dimitri Huygen, de projectmanager die Euro 2020 naar Brussel moest loodsen, heeft intussen een eindrapport geschreven en dat laat weinig aan de verbeelding over.

"De enige mogelijkheid om de Rode Duivels binnen 2 tot 3 jaar in een modern stadion te laten voetballen is een aangepast Eurostadion", is een van de opmerkelijke conclusies van Huygen. 

"We hebben niet zozeer een nationaal stadion nodig, maar vooral een stadion in Brussel en dat naast andere nieuwe moderne stadions. Als de Rode Duivels niet in het Koning Boudewijnstadion spelen, maar in Luik of Brugge dan verliest de KBVB alleen al inzake tickets ongeveer 15 à 20.000 fans per match.  Een nieuw stadion in Brussel zou er ook betekenen dat Anderlecht niet langer in een verouderde infrastructuur zit", klinkt het bij Sporza



Per campagne wisselen

Een rotatiesysteem lijkt dan ook niet dé oplossing gezien de huidige gebrekkige infrastructuur: "Als de KBVB de Rode Duivels dan toch per se in verschillende stadions wil laten spelen, zou het er beter voor kiezen om per campagne te wisselen van locatie. Dan heb je de nadelen van het roteren niet. Van zodra er overal nieuwe stadions staan, kunnen de Duivels per campagne van 2 jaar in een ander stadion spelen."


Strategisch adviescomité

Tot zover de eerste aanbeveling want er zijn nog twee andere adviezen, zo moet er een strategisch adviescomité komen: "Dat kan bestaan uit alle betrokken overheden en instanties om het draagvlak voor het project te maximaliseren. De federale regering, de Vlaamse regering, de Brusselse hoofdstedelijke regering, de Stad Brussel, de KBVB en Anderlecht."


Quid Koning Boudewijnstadion?

En tot slot is er nog een derde aanbeveling over het Koning Boudewijnstadion: "Vorm dat stadion om naar een multifunctioneel atletiekstadion binnen het NEO-sportpark. Zorg voor een stadion van 25.000 mensen en een kruisbestuiving met lokale sportclubs. Op die manier kunnen de kleinere sportbonden zoals rugby en atletiek er hun belangrijkste matchen houden."

Redactie

België
 
 
Reacties.