? Jonge Duivels draaien Nederlandse U21 door de gehaktmolen: 1-4!

22 maart 2018 20:53

Onze nationale U21 hebben vanavond alvast het goeie voorbeeld gegeven aan hun collega's van de Rode Duivels. De jonkies van Johan Walem vloerden hun generatiegenoten van Jong Oranje met maar liefst 1-4, klinkende cijfers!

Het was dan wel maar een oefenpot, die afgetekende zege tegen eeuwige rivaal Nederland zal toch bijzonder veel deugd doen. Niet in het minst in het vooruitzicht van de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije van volgende week maandag 26 maart in Leuven.



De doelpunten in Doetinchem waren voor de rekening van Obbi Oulare (Antwerp), Dion Cools (Club Brugge), Julien Ngoy (FC Walsall) en Alexis De Sart (STVV). Enkel het tegendoelpunt - de gelijkmaker - vroeg in de tweede helft was een smetje op het blazoen van onze jonge Belgen. Aan de beelden te zien, werd er na afloop toch een bescheiden feestje gebouwd op het veld. Dat mag ook gezien de prestatie! 



En dan nu het serieuze werk, in de race naar het EK 2019 hebben de Jonge Duivels in hun kwalificatiepoule 14 punten gesprokkeld uit zes matchen. Ze zijn bovendien nog steeds ongeslagen. De match tegen Hongarije is meteen de laatste voor eigen volk. 

Glenn Bogaert

België
 
 
Reacties.