Lierse vergeet even alle (overname)perikelen en sleept resultaat uit de brand tegen STVV

22 maart 2018 21:15

Het zijn barre tijden voor de spelers en fans van Lierse SK, die in de grootste onzekerheid leven over de toekomst van de club. Een overname zou in principe nog voor deze week zijn en vandaag werkte de ploeg in nood een oefenpartij af tegen STVV.

Het duel op Stayen lokte heel wat mooi volk, zo tekenden met Guido Brepoels en Yannick Ferrera bijvoorbeeld twee ex-trainers van de thuisploeg present. Lierse kwam in de 23ste minuut op voorsprong dankzij Wolke Janssens, uitgerekend een huurling van STVV.

Tien minuten voor rust werd Babacar Gueye niet al te katholiek afgestopt in de zestien en de Senegalese spits zette de penalty zelf feilloos om. Na rust koos Jonas De Roeck voor elf nieuwe namen en dus rook Lierse de kans om opnieuw op voorsprong te klauteren. Megan Laurent zorgde een kleine twintig minuten voor tijd dan ook voor de 1-2. STVV kreeg echter nog een tweede strafschop en Chuba Akpom knalde de elfmeter staalhard binnen. 2-2 dus, een kleine opsteker voor Lierse.