De ongezouten mening van Kompany over situatie met Damso (en hij is niet mals voor KBVB): "Gelachen heb ik, pure humor"

22 maart 2018 14:25

Vincent Kompany is er de man niet naar om zijn mening onder stoelen of banken te steken. De kapitein van de Rode Duivels spaarde niemand toen hem gevraagd werd naar alle commotie rond het WK-lied van rapper Damso. En al zeker de KBVB niet...

"Damso? (grijnst) Serieus? Ik heb gelachen, ik lag plat!", had hij direct iedereens aandacht. "Enkel wij kunnen in zo'n situatie belanden. Ik wil hiermee niets afdoen aan het debat over de artiest en zijn kunst. Want die man lokt volle zalen. Ik wil ook niets afdoen aan het debat over wat kan en niet kan, maar..."

En toen kwam hij pas goed op dreef. "Of een zanger populair is of niet, dat is niet aan ons om te bepalen. Dat bepaalt de jeugd die naar zijn muziek gaat luisteren. Maar dit is toch surrealistisch? Dat je niet kan anticiperen op wat er gaat komen... Bon, goed voor die man, want hij is de grootste winnaar met alle reclame die hij kreeg."

Ik beschouw het als pure humor wat er gebeurd is

"Een goed WK-lied is iets waar ik met mijn pa, ma en mijn grootouders in de auto kan naar luisteren. Dan ben je op de goeie weg om iedereen te vertegenwoordigen. Maar dat je niet kan inschatten dat dit commotie ging geven... Tuurlijk had ik dit voorzien."

Misschien had Kompany zijn mening wel vroeger bij de KBVB duidelijk moeten maken. "Ik heb denk ik wel al genoeg initiatief hier genomen. Ik heb bij mijn club ook nog bezigheden. Laat staan dat ik het beleid hier moet gaan beïnvloeden. Ik beschouw het als pure humor wat er gebeurd is."

Johan Walckiers

België
 
 
Reacties.