Kompany schuift fysieke zorgen opzij: "Geen enkele twijfel dat ik het WK ga spelen"

22 maart 2018 14:00

De kapitein staat terug aan het stuur... Vincent Kompany is nog steeds de leider van de huidige generatie Rode Duivels. Donderdag kwam hij de pers te woord staan over van alles en nog wat. Maar wat iedereen bezighoudt eerst: zijn fysieke toestand.

Eerste vraag: Vincent, denk je dat je het WK zal spelen? Natuurlijk was dat de eerste vraag, vier keer na elkaar. Voor alle verschillende media. Maar Kompany is een man die je elke vraag mag stellen: "Het is logisch dat die vraag komt en dat ik die moet beantwoorden, maar ik ben er helemaal niet mee bezig."

"Ik heb geen enkele twijfel dat ik het WK ga spelen, dat is mijn ingesteldheid. Ik ken mijn fysieke situatie, ik ben daar rationeel in. Maar in mijn hoofd zal ik elke match vanaf nu en in de toekomst spelen", aldus Kompany.

In mijn hoofd zal ik elke match in de toekomst spelen

Uit alle twijfels haalt hij dan ook extra motivatie. "Ik ben altijd gemotiveerd. En eigenlijk haal ik uit alles motivatie: uit complimenten en nog meer uit kritiek. Wat voor vuur je me ook ingooit, ik ben er klaar voor."

Kompany kent zijn lichaam intussen wel, maar dat is natuurlijk geen garantie. "Ik leer uit elke ervaring, uit elke blessure. Ik maak wat aanpassingen en luister naar de mensen rond mij. Er is ook wederzijds begrip met de trainer ontstaan. Ik kan dus met de situatie om."

Johan Walckiers

België
 
 
Reacties.