Zo beleefde Karel Geraerts, nota bene ex-Rouche én Limburger, de veelbesproken bekerclash tussen Standard en Genk

22 maart 2018 16:55

De storm na de behoorlijk beladen en heftige bekerfinale van afgelopen zaterdag is eindelijk gaan liggen, tijd om in alle rust en kalmte eens na te kaarten met iemand voor wie Standard-Genk toch een speciale affiche was: Karel Geraerts. Een verleden bij de Rouches én tevens een echte Limburger.

De intussen 36-jarige ex-middenvelder analyseert de niet bepaald zinderende finale bij Voetbalkrant: "Voetballend was het een match zonder veel kansen en met veel fouten. Voor de neutrale toeschouwer was het niet de leukste finale. Voor de betrokken fans en medewerkers was er natuurlijk wel de factor spanning. Er waren echter te veel foute omstandigheden, zoals bijvoorbeeld ook het veld dat blijkbaar erg slecht lag. Dat is zonde want het waren twee leuke teams die tegenover elkaar stonden. Ploegen met veel goeie spelers die ook willen voetballen, alleen is het er dus niet uitgekomen."

Speciale finale

​Voor Geraerts zelf was het natuurlijk een speciale affiche: "Ik heb veel familieleden die met bussen vanuit Genk vertrokken zijn naar Brussel om te supporteren voor Genk en daarnaast ook veel vrienden uit Limburg die zijn gaan supporteren voor Standard. Voor mij was het dus hoe dan ook een speciale finale. Het maakte mij niet echt uit wie er won, maar ik heb natuurlijk wel drie jaar bij Standard gespeeld dus dat is wel leuk. Ik gunde het beide ploegen, maar het is dus Standard geworden en ik ben blij voor mijn ex-club." 

Glenn Bogaert

Beker van België \\ KRC Genk \\ Standard
 
 
Reacties.