Wat een cijfers van Harbaoui: hij laat Chevalier, Diaby, Thelin en... Teo ver achter zich

23 april 2018 19:17

Een tweet van Mogi Bayat van vorige week bleef in ons hoofd spoken. Hamdi Harbaoui zou een straatlengte voorsprong hebben op zijn concurrenten voor de Gouden Stier als je zijn speeltijd deelt door het aantal doelpunten. We deden even een factcheck.

Je kan veel denken over Bayat, maar als hij iets tweet dat te maken heeft met cijfers, klopt het wel. Dat Harbaoui een klant van hem is, speelt natuurlijk ook mee. De Tunesiër moet nog twee goals inhalen op Teddy Chevalier van Kortrijk om Gouden Stier te worden. En aan dit tempo zou hij die wel eens snel te pakken kunnen hebben.

Harbaoui speelde amper bij Anderlecht, de déclic kwam er pas na zijn transfer naar Zulte Waregem. De statistieken die hij daar voorlegt, zijn werkelijk hallucinant.

80 minuten minder nodig dan... Teo

Harbaoui scoort dit seizoen gemiddeld één goal per 86 gespeelde minuten. Chevalier doet er 144 minuten over. Isaac Thelin zelfs 155, Abdoulay Diaby - de nummer vier in de topschutterslijst - 141 minuten.

Om even te vergelijken met Lukasz Teodorczyk, die momenteel aan 12 goals zit: de Pool heeft elke 176 minuten dat hij op het veld stond een goal gemaakt.

Johan Walckiers

Anderlecht \\ Club Brugge \\ Standard \\ Zulte Waregem \\ KV Kortrijk \\ SK Beveren
 
 
Reacties.