Josué Sa over zijn moeilijke aanpassingsperiode en over Teo, met wie het meteen klikte

23 april 2018 17:59

Josué Sa speelt sinds de blessure van Kara Mbodji in het hart van de Anderlecht-defensie. De Portugees zag al heel wat doelpunten vallen aan de verkeerde kant. Na de match tegen Genk reageerde hij op zijn moeilijke aanpassing én op zijn relatie met Teodorczyk.

Sa kwam in de reguliere competitie weinig aan spelen toe. Kara, Spajic en Deschacht kregen de voorkeur. Maar alle drie verdwenen ze uit beeld en kreeg hij zijn kans om zich te tonen. "Het was moeilijk in het begin. Het Portugese voetbal is technischer, hier gaat alles er fysieker aan toe. Je moet de hele tijd lopen, er zijn meer duels... Het is anders."

Maar nu lijkt hij toch aan vertrouwen te winnen. "Ik voel me eindelijk aangepast aan de nieuwe omgeving. Ik hoop dat ik steeds beter blijf worden."

Het is een vreemde combinatie, maar Teodorczyk is zijn beste maat bij Anderlecht. Die vliegt hem bij elk doelpunt om de nek, zelfs als hij op de bank zat. "Ja, we hebben elkaar vlug gevonden", lachte hij. "Ik denk dat hij niet veel zin had om te praten. Spreekt hij nooit met jullie? Hebben jullie iets slecht over hem geschreven? Ik weet het niet hé", knipoogde hij.

Johan Walckiers

Anderlecht \\ KRC Genk
 
 
Reacties.