Teodorczyk en Sels hebben de bonen gegeten: "Hij heeft nog een sessie nodig bij psycholoog Coucke"

25 april 2018 14:51

Anderlecht staat enkel dankzij het falen van AA Gent nog op de tweede plaats in play-off 1. De Brusselaars maakten tegen Standard en Racing Genk simpelweg teveel foutjes.

Voorin was het bovendien niet efficiënt, zag ook Wim De Coninck. "Anderlecht was twee keer de mindere van Standard en RC Genk maar had genoeg kansen om punten te pakken. Maar dan blijkt dat Lukasz Teodorczyk, niet snel genoeg voor het voetballen vanuit de omschakeling, nood heeft aan een nieuwe sessie bij psycholoog Marc Coucke of dokter Chris Goossens", zegt de analist in Sport/Voetbalmagazine.

"Het zijn meer dan de sinussen, het zit ook tussen de oren. Oké, hij werd op de korrel genomen door het publiek van Genk, maar daardoor mag je je niet uit je lood laten slaan. En zeker niet reageren."

Wat Matz Sels overkwam, snap ik niet -Wim De Coninck

Ook doelman Sels, bezig aan een goed seizoen, liet zich niet van zijn beste kant zien. "Wat Matz Sels overkwam, snap ik niet. Twee keer dezelfde fout maken: eerst in Luik, daarna in Genk. Je mag met de voet naar een bal gaan, maar dan moet je die op zijn minst raken."

Toch behoudt De Coninck het vertrouwen. "Sels is wel degelijk een doelman voor Anderlecht. Hij herpakte zich na die fout in de beginfase en heeft er een goed seizoen opzitten. Is het de stress van een WK? Alleen hij kan het verklaren."

Sander De Graeve

Anderlecht
 
 
Reacties.