Analist vindt dat play-off 1-uitblinker zijn kans moet krijgen van Martinez: "Het speelse is er uit, hij heeft verstand gekregen"

25 april 2018 15:51

Edmilson Junior wordt tegenwoordig de beste speler van play-off 1 genoemd. Het is anders geweest, want een tijd lang dacht iedereen dat de winger zijn talent aan het vergooien was. Nu wordt hij zelfs genoemd bij de Rode Duivels...

Jan Ceulemans ziet ook de verandering in het spel van de smaakmaker van Standard. "Hij is inderdaad wel redelijk goed bezig hé", lacht Ceulemans. "Als hij zich zo blijft manifesteren, gaat de bondscoach nog rekening met hem moeten houden. Met zijn huidige vorm kan hij die kern zeker nog iets bijbrengen."

"Als hij hij er nog een buitenspeler bij wil, zal hij zeker aan Edmilson denken. Hij verdient een kans en gaat die misschien wel krijgen. Als hij in de ruime kern geraakt voor de oefenmatchen, kan hij daar zijn stempel drukken. Net zoals Limbombe een kans heeft gekregen", aldus Ceulemans.

Edmilson werkt nu ook voor het team en teert niet enkel op zijn talent.

Niet dat hij nu al mee moet naar het WK, maar een eerste oproep zou het vertrouwen nog meer kunnen boosten. "Je ziet hem nu al met vertrouwen spelen en dan scoor je al eens een belangrijke goal. Hij heeft wat meer verstand gekregen. Het speelse is eruit en nu koppelt hij technisch vermogen aan werkkracht."

Johan Walckiers

Standard
 
 
Reacties.