Analist bewierookt Ivan Leko: "Hij heeft voor mij helemaal overtuigd als coach, maar één keer viel hij wat uit de toon"

26 april 2018 07:48

Er waren voor aanvang van het seizoen veel twijfels rond Ivan Leko. Zou de jonge Kroatische coach de leemte die Michel Preud'homme naliet wel kunnen opvullen? Maar zie, bijna een jaar later ligt Leko op koers om blauw-zwart z'n vijftiende landstitel te schenken.

De buit is natuurlijk nog niet helemaal binnen, maar analist Wim De Coninck pakt toch al uit met een lofbetuiging aan het adres van Leko: "Het is een trainer die zeer snel zeer goeie beslissingen neemt. Geen Refaelov meer in de basis, wél twee spitsen en in totaal tien goals gemaakt. En dan is Leko geen trainer die achteruit leunt en zegt: gezien mannen? Neen, hij blijft zeer sereen", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine. 

Publiek verwend

"En kritisch, al een heel jaar lang. Op een menselijke, zachte manier stuurt hij zijn ploeg vooruit. Eén keer viel hij wat uit de toon, toen hij in het begin van het seizoen zei dat zijn ploeg het beste voetbal bracht. Heel vroeg, maar hij kreeg wel gelijk. Over het hele seizoen werd het publiek verwend. Zeker het thuispubliek, dat na een schitterende match tegen Standard zwaar ontgoocheld was, alsof ze de titel hadden verloren. Leko heeft voor mij dit seizoen helemaal overtuigd als coach."

Glenn Bogaert

Club Brugge
 
 
Reacties.