Bondscoach van de Belgische Thierry Siquet over zijn U17-kern: "Een supertalent dat het zeker maakt hebben we niet"

02 mei 2018 20:39

Thierry Siquet kende een indrukwekkende carrière. Hij verdedigde de kleuren van Standard, Cercle Brugge, Ekeren, La Louvière en Sporting Charleroi. Momenteel staat de oud-voetballer aan het roer van de Belgische U17.

De Belgische U17 beginnen zaterdag aan hun EK. In de groep treffen ze Ierland, Bosnië en Denemarken. Siquet laat in aanloop zijn licht schijnen over zijn kern, die zonder een pure klasbak als Eden Hazard aantreedt.

"We hebben geen supertalent in de groep die met zekerheid zal doorgooien tot het hoogste niveau, maar er zijn wel veel talentvolle jongens," aldus Siquet bij de RTBF. "De weg is nog lang. In twee à drie jaar kan heel wat gebeuren: blessures, geen vertrouwen van de coach, ... De voetbalwereld zit ingewikkeld in elkaar."

De sterkte van de Rode Duivels zorgt ook bij de U17 voor respect. "België bouwde een reputatie uit in Europa en daarbuiten. Nog niet van het allooi van Duitsland, Frankrijk of Spanje, maar als een Belgisch team ergens komt, weet men dat er er resultaten volgen."

Malik Hadrich

België
 
 
Reacties.