Standard naar de Champions League-voorrondes na straffe PO1-remonte, Luikse fans scanderen luidkeels de naam van Sa Pinto

20 mei 2018 19:59

Zou Standard zijn 2e plaats nog verspelen en kon Sporting Charleroi nog naar een 5e stek wippen. Vragen waarop we in de Waalse kraker een antwoord kregen.

Geen zomerse PO1-afsluiter op Mambourg. Al in de beginminuten gingen de hemelsluizen genadeloos open. De bliksemschichten volgden elkaar razendsnel op. Op de koop toe lag de partij enkele minuten stil nadat de technische apparatuur van Jonathan Lardot de geest gaf.

Twee prikken van Standard

De Zebra's namen het initiatief voor rust, maar eens in de zestien volgde te vaak de foute keuze. Mamadou Fall en Stergos Marinos kwamen met twee lage schuivers dicht bij de 1-0.

De tegenprikken van de Rouches waren veel gevaarlijker. Luis Pedro Cavanda vond de knikker van Paul-José Mpoku, die hard op Nicolas Penneteau kopte. Ook Renaud Emond strandde met zijn schot in de draai op de Charleroi-goalie.

Baby mist voor het lege doel

Ondertussen stond Anderlecht al 0-2 in het krijt tegen KRC Genk. Enkel mits een nederlaag in het Stade du Pays en een Brusselse zege kon Standard zijn tweede plaats, die recht geeft op de Champions League-voorronde, nog verspelen.

In het slot van de eerste periode claimde de thuisploeg een voorsprong. Amara Baby werd de schlemiel door voor een leeg doel veel te onstuimig naast te besluiten. Kaveh Rezaei schoot de laatste mogelijkheid in het zijnet.

Zwakke tweede helft

In de tweede periode daalde het niveau zienderogen. Zouden de 22 tenoren geweten hebben dat er met de gegeven ruststanden niets meer op het spel stond?

Sa Pinto gooide Mehdi Carcela in de strijd, maar ook de WK-ganger kon de Luikenaars aanvankelijk niet op sleeptouw nemen. Cavanda zorgde met een gekruist schotje voor wat opwinding.

De Carolo's dreigden nog met afstandsschoten van Gaëtan Hendrickx. Aan de overkant besloten invaller Duje Cop en Edmilson Junior snedige counters op Penneteau. Een brilscore dus, waardoor Standard (2e) en Charleroi (6e) defenitief op hun positie blijven staan.

Wellicht komt er nu snel duidelijkheid over de trainerspost bij Standard. De meegereisde Luikse fans scandeerden alvast luidkeels de naam van Ricardo Sa Pinto.

Diederik Geypen

Charleroi \\ Standard
 
 
Reacties.