Filip Joos ziet in niet-selectie Radja manoeuvre om andere Rode Duivel te beschermen: "Moet je zo iemand blijven pamperen?"

22 mei 2018 09:03

Ook de analisten en voetbalcommentatoren hebben een vette kluif aan het feit dat Radja Nainggolan geen deel uitmaakt van de WK-selectie van de Rode Duivels. Filip Joos, kenner en liefhebber van het Italiaanse voetbal, heeft weinig begrip voor de keuze van Roberto Martínez.

"Dit lag eigenlijk in de lijn der verwachtingen. Martínez heeft hem in feite nooit echt getest op de echte Nainggolan-positie en dat is het grote probleem. De bondscoach kwam op de persconferentie 5 à 6 keer af met "clearly tactical" en dat vond ik vreemd. Als je van iets heel zeker bent, dan maak je je punt en zeg je dat gewoon", aldus een kritische Joos bij Sporza

Pamperen

En die ziet in de ophefmakende keuze van de Spaanse bondscoach zelfs een manoeuvre om een andere Rode Duivel - die hij enorm waardeert - de hand boven het hoofd te houden: "Ik vind dit het pamperen van een nummer 6, met name Witsel, die er uitdrukkelijk voor heeft gekozen om niet de hoogste sportieve eer na te streven in zijn clubcarrière", analyseert de bekende voetbalcommentator. 

"Je moet je de vraag stellen: moet je zo iemand blijven pamperen en ervoor zorgen dat hij geen vervanger heeft? Dat had Radja Nainggolan kunnen zijn. Je blijft "clearly tactical" zeggen terwijl ik eigenlijk meer en meer het gevoel krijg dat het om een botsing van persoonlijkheden gaat. Maar zeg dat dan gewoon hé."

Glenn Bogaert

Serie A \\ AS Roma \\ België
 
 
Reacties.