OPMERKELIJK: na Radja Nainggolan wil nog andere Rode Duivel kappen met nationale ploeg

24 mei 2018 07:35

De kans dat we Radja Nainggolan ooit nog in het shirt van de Rode Duivels zullen zien, is behoorlijk klein (al weet je maar nooit...), maar er is nog een international die wil afzwaaien: Steven Defour.

De 30-jarige middenvelder van Burnley maakt evenmin deel uit van de WK-selectie, al heeft dat in zijn geval te maken met die vervelende knieblessure. Het Nieuwsblad benadrukt dat er geen sprake is van onvrede, het nakende afscheid van de ex-pitbull van Genk, Standard en Anderlecht heeft dus niks te maken met bondscoach Roberto Martínez. 

Voldoende rusten

Defour zou zich volledig willen focussen op zijn clubcarrière en de interlandbreaks voor de volle 100% willen benutten om voldoende te rusten en te herstellen. Bovendien zal hij tegen het WK 2022 al 34 zijn, de 52-voudige international is realistisch genoeg om te beseffen dat hij op die leeftijd geen WK-eindronde meer zal spelen. 

Opvallend: Steven Defour was eigenlijk van plan om zijn afscheid aan te kondigen na zijn niet-selectie voor Rusland, maar de dagenlange commotie rond Radja Nainggolan stuurde zijn plannen in de war. Zijn beslissing lijkt echter definitief, de kans dat de blessuregevoelige Belg zich nog bedenkt, lijkt klein. 




 

Glenn Bogaert

België
 
 
Reacties.