Eerherstel voor Michel Platini, die snoeihard uithaalt: "De FIFA heeft me voor het oog van de media vermoord"

26 mei 2018 16:34

Michel Platini kan opgelucht ademhalen. De voormalige UEFA-topman kreeg gisteren van het Zwitserse gerecht de vrijspraak in de ophefmakende zaak rond de betaling van maar liefst 1,8 miljoen euro in afwezigheid van een contract. De Fransman hoopt nu op de opheffing van zijn schorsing door de FIFA.

"Ik wist dat ik niets verkeerd had gedaan en ik wist ook dat ik ooit vrijgesproken zou worden en dat is nu eindelijk gebeurd", citeert Belga de in ere herstelde Platini. "Het is een zware periode geweest. De FIFA heeft me voor het oog van de media vermoord. Ik kreeg alle schuld op mij geschoven", aldus de 62-jarige Fransman. 

FIFA-voorzitterschap ontzeggen 

"Toen mijn straf door het TAS werd verkort van acht jaar tot zes jaar en later tot vier jaar omdat er geen enkele corrupte handeling tegen mij kon worden gevonden, hebben de mensen het echter begrepen. Ze hebben er alles aan gedaan om mij het voorzitterschap van de FIFA te ontzeggen. Iedereen heeft dat intussen ook ingezien. Mijn familie wist het al langer, maar uiteindelijk komt de waarheid boven. Ik hoop dat de FIFA zo fatsoenlijk is om mijn schorsing op te heffen."

Glenn Bogaert

 
 
Reacties.