De man die legendarische succescoach van blauw-zwart naar Brugge haalde: "Ik zei tegen de voorzitter dat hij hem moest pakken"

27 mei 2018 22:33

Wie in Brugge de naam Ernst Happel laat vallen, krijgt gegarandeerd blinkende pretoogjes te zien. De in 1992 overleden Oostenrijkse trainer was de architect van de grootste succesperiode uit de blauw-zwarte geschiedenis. Maar weet u ook wie verantwoordelijk was voor zijn komst?

Dat blijkt niemand minder te zijn dan Henk Houwaart, die andere gewezen succestrainer van Club Brugge. Dat ging zo: "Het was in 1974. Club Brugge zat toen diep, sportief en financieel. Ik zei voorzitter André De Clerck dat hij Ernst Happel moest pakken. Ernst is de beste trainer ooit, daar blijf ik bij", klinkt het in De Zondag. 

"Voetbal spelen, kein gelul, zei hij altijd. Helaas ben ik een jaar later vertrokken bij Club. Ik heb daar nog altijd spijt van. Ik heb de succesjaren niet meegemaakt. Maar ik kon voor mooi geld verkocht worden aan Antwerp, dus ik moest weg. Happel was daar trouwens kwaad om."

Glenn Bogaert

Club Brugge
 
 
Reacties.