Gedrag van Sá Pinto viel ook bij fans niet altijd in goede aarde: "Daar had ik het wel moeilijk mee, omdat je dan toch weer 'efkes' wordt uitgelachen"

27 mei 2018 17:09

Ricardo Sá Pinto out en Michel Preud'homme in. De enige vurige trainer wordt vervangen door de andere. De Portugese coach, die de beker pakte en tweede werd met de Rouches, bakte het het voorbije seizoen geregeld bruin en wij vroegen ons af wat de supporters daar nu in feite van vinden.

"Het gedrag van Sá Pinto? Nu ja, Michel Preud'homme is op dat vlak nu ook niet veel beter hé", lacht Pascal Beuckelaers van supportersclub Millenium Reds. "Wat  in de bekermatch op het veld van Anderlecht is gebeurd, is wel erg voor een Standardsupporter hé. Dat bekertje bier bijvoorbeeld, daar had ik het wel moeilijk mee omdat je dan als supporter toch weer efkes wordt uitgelachen, op het werk bijvoorbeeld."

Liever beetje overdosis

Danny Mul van fanclub Les Rouches des Flandres ziet er dan weer de charme van in: "Dat past wel een beetje bij een club als Standard hé, wat meer grinta. Iets wat we de voorbije jaren toch mankeerden op Sclessin. Ik heb liever een beetje een overdosis dan te weinig, dat hoor je ook vaak als reactie bij de fans."

Op dat vlak zal ook Michel Preud'homme zeker zijn duit in het zakje doen, ook zijn vulkaan barst al eens uit: "Michel is inderdaad ook zo, dat heb ik ook al vaak gezegd. Hij kan ook al eens ferm uit zijn dak gaan, maar dat past in feite wel bij de club. Dat vinden we eigenlijk totaal niet zo erg. Dat is de Luikse furie hé en dan mag de trainer ook al eens wat aanwezig zijn langs de zijlijn", knipoogt Mul bij Voetbalkrant.  

Glenn Bogaert

Standard
 
 
Reacties.