Nam Thomas Buffel afscheid van KRC Genk? Hij geeft zelf het antwoord, ook Clement reageert

27 mei 2018 21:32

Het seizoen zit erop in de Jupiler Pro League. KRC Genk was veel te sterk voor Zulte Waregem in de finale van play-off 2 en dus mag Genk Europa in. Of het dat met Thomas Buffel zal doen? Dat is al eventjes een belangrijke vraag.

Thomas Buffel is er ondertussen 37 en is einde contract bij KRC Genk. "Op mijn leeftijd is het wel vaker dat er contracten worden getekend jaar per jaar", aldus de middenvelder. "Ik heb altijd gezegd dat ik wilde verder doen zolang ik me goed voel en ik een meerwaarde kan zijn."

"Ik denk niet dat er veel mensen hadden verwacht dat ik dit seizoen nog zoveel zou spelen, maar ik ben vaak in de basis mogen beginnen of mogen invallen. Ik heb dus nog van waarde kunnen zijn", ging Thomas Buffel verder.

Stoppen als voetballer lijkt hij dus niet meteen te gaan doen, maar zal het nog bij Genk zijn? "We gaan daarover binnenkort aan tafel zitten. Het gevoel is nog goed, het was dus niet noodzakelijk mijn laatste match hier. Doordat we Europees voetbal spelen volgend seizoen, komt er misschien wat ruimte om een bredere kern samen te stellen."

Ook Philippe Clement raakte het thema Buffel aan op zijn persconferentie: "We gaan het binnen de club bekijken of hij sportief nog een invulling kan geven richting volgend seizoen, op dit moment kunnen we daar nog geen antwoord op geven."

Aernout Van Lindt - Robby Morren

KRC Genk \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.