Auwtch! Standard liet jeugdproduct transfervrij vertrekken, maar die speelt zich na 19(!) treffers in Nederland in de kijker bij Italiaanse grootmacht

17 juni 2018 21:32

Standard wervelde zich in Play-Off 1 naar een tweede stek. Bovendien pakten ze ook nog de beker. De Rouches hebben een stevig elftal, maar één van de minpunten is dat er nog bijster weinig eigen talent uit de academie doorbreekt de laatste jaren.

Eén van de jeugdtalenten die zijn koffers mocht pakken op Sclessin is Jonathan Okita. De 21-jarige aanvaller kende in ons land weinig succesvolle uitleunbeurten aan Roeselare en Union vooraleer hij in augustus 2017 zijn contract bij de Rouches zag aflopen. 

Topscorer

Het Nederlandse MVV rook zijn kans en nam Okita transfervrij over. De youngster bloeide helemaal open bij onze noorderburen afgelopen seizoen. Hij kroonde zich tot topschutter bij MVV met 19 treffers in 36 wedstrijden. Hierdoor lokt hij de nodige interesse uit, ook van enkele ronkende namen. 

Lazio Roma

Lazio Roma zou namelijk belangstelling tonen in de ex-speler van Standard volgens het Nederlandse 1Limburg. Reeds in de winsterstop was er Italiaanse interesse in de topscorer van MVV.  Hij heeft nog een contract voor één jaar bij de Maastrichtse club. 

Clint Vens

Standard \\ Maastricht
 
 
Reacties.