Polyvalente Chadli is een troef: "We trainen wel degelijk op meerdere systemen"

19 juni 2018 18:09

Nacer Chadli werd maandagavond de laatste invaller in de negentigste minuut. Doordat er wat kritiek kwam op de defensieve prestatie van Yannick Carrasco, zijn de kansen van de polyvalente Chadli wellicht gestegen. Al wil hij dat zelf niet gezegd hebben.

"Dat moet je vragen aan de coach", aldus Chadli. Feit is wel dat het om een enorm moeilijke positie gaat, die flank op je eentje. "Wanneer je de bal hebt, ben je aanvaller, wanneer je hem niet hebt, ben je verdediger. Vaak moet je switchen in een fractie van een seconde en dat is niet altijd makkelijk. Maar als je het kan beheersen is dat echt een extra wapen."

De nationale ploeg heeft er nu al een hele tijd ervaring mee. "Die positie hebben we onder de knie sinds twee jaar, ik denk niet dat het een probleem vormt." Er komen twijfels of de Belgen dat ook tegen de grote landen kunnen doen. "Die gaan ook een zwakte hebben. Die hebben ook maar twee armen en benen en wij moeten ook van hun zwakheden profiteren", antwoordde Chadli.

Die spelers van de toplanden hebben ook maar twee armen en benen -Nacer Chadli

Kan hij -gezien zijn weinige speelminuten- wel de volle 90 minuten op die flank aan? "Ik stelde me de vraag wel toen ik terugkwam uit blessure. Je weet niet of je die flank alleen kan belopen een hele wedstrijd lang. Ik denk dat ik dat nu zeker moet kunnen."

Hij geeft verder aan dat er wel degelijk al getraind werd op andere systemen. "Op training hebben we uiteraard verschillende systemen gespeeld, ook een klassieke 4-3-3. Op welke positie ik het meeste kans maak? Dat hangt ook van het systeem af."

Sander De Graeve

België
 
 
Reacties.