Gouden tips voor onze Rode Duivels tegen Tunesië: "Zo kan je ze uit elkaar spelen" en "Dan ga je echt ruimte creëren en kansen krijgen"

22 juni 2018 20:37

Obstakel nummer één Panama hebben we vakkundig uit de weg geruimd en morgen volgt onze volgende jacht op drie belangrijke WK-punten tegen Tunesië. Een op papier veel moeilijkere tegenstander en dan zijn enkele tips misschien wel welkom voor onze Rode Duivels.

Hoe kan je de Noord-Afrikaanse tegenstander ontmantelen? Geert De Vlieger geeft alvaste een voorzet: "In principe moeten we ons geen grote zorgen maken, maar je hebt wel gezien dat je zelf goed moet zijn en sterk moet blijven spelen. Het is  toch opmerkelijk: als je onze prestatie ziet tegen Costa Rica en dan de Brazilianen ziet. Ze hebben ook gewonnen, maar toch op een heel andere manier. Wij zullen ook dat niveau moeten volhouden om ploegen als Tunesië kapot te spelen. Al is dat misschien een groot woord, zeg maar om die gordels te doorbreken." 

Engeland gaf ons alvast het goeie voorbeeld: "In principe hebben we dezelfde veldbezetting als de Engelsen, met name met Mertens en Hazard achter Lukaku. Okay, wij spelen met één spits en zij speelden met twee spitsen, maar als je lopende mensen hebt dan kunnen de Tunesiërs dat niet meer tegenhouden. Dan ga je echt ruimte creëren voor jezelf en kansen krijgen", klinkt het in Villa Sporza.  

Avondmatch

Youri Mulder, zoon van, houdt toch een slag om de arm: "Ik schat Tunesië best wel hoog in. Engeland had er ook moeite mee. Hoewel, in de eerste helft deden de Engelsen het heel goed. Zo ontwikkelden ze heel veel tempo. Het was een avondwedstrijd dus het veld was wat natter. Dan gaat die bal wat sneller en kan je op een hoger tempo spelen." 

Harry Kane en co pakten het goed aan: "Engeland heeft heel veel diepgang, met middenvelders die achter de aanvallers continu de diepte zochten. Dele Alli ging steeds diep en Jesse Lingard deed net hetzelfde. Zo kan je Tunesië uit elkaar spelen. Je kunt de bal wel snel laten rondgaan, maar je moet vooral ook in de buurt van de zestien komen met lopende mensen", besluit Mulder. 

Glenn Bogaert

Tunesië \\ België
 
 
Reacties.