Van outsider naar één van de favorieten? Roberto Martinez reageert op het nieuwe beeld van imposante Rode Duivels

23 juni 2018 22:35

Stel je maar eens voor... De sterke prestaties van de Belgen en de mindere prestaties van topfavorieten als Duitsland of Brazilië doen het volk écht geloven. Welke impact heeft dat op een bondscoach?

"Dit team groeit. We hebben de individuele kwaliteiten, dus was het vooral kwestie om de juiste balans te vinden en georganiseerd te spelen. Vandaag hebben de spelers het fantastisch gedaan", glunderde Martinez op de persbabbel. "Winnen is de beste manier om zelfvertrouwen op te doen."

De Duivels zijn (zo goed als) gekwalificeerd en spelen enkel nog voor groepswinst, waar Martinez uiteraard nog voor wil gaan, ongeacht het resultaat in de andere groepen. "We zijn niet bezig met tweede worden. Als je truukjes gaat gebruiken, zal voetbal je hard terugpakken. Nu moeten we enkel denken aan het team dat  in de laatste groepswedstrijd zal spelen." (lees hier meer over de opstelling tegen Engeland)

Enkel een land dat al een Wereldbeker gewonnen heeft, kan bij de favorieten gerekend worden - Martinez

Na de twee ruime zeges wordt België hier en daar zelfs verheven van een outsider tot een favoriet. "Iedereen mag een opinie hebben. Maar volgens mij kan je enkel favoriet genoemd worden als je de ervaring hebt van al eens een Wereldbeker gewonnen te hebben. Dat zijn slechts een handvol landen, maar zij hebben wel een groot voordeel", aldus Martinez over de favorietenrol.

Sander De Graeve - Manuel Gonzalez - Johan Walckiers

Tunesië \\ België
 
 
Reacties.