Tunesië op de rand van uitschakeling na pandoering tegen de Rode Duivels: "We hebben ons belachelijk gemaakt"

23 juni 2018 19:18

Twee kanten van één medaille: de 5-2 was de grootste zege ooit van de Rode Duivels op een WK, langs de andere kant hebben de Tunesiërs billenkoek gekregen zoals je dat niet erg vaak ziet op het grootste toneel. Bondscoach Nabil Maaloul wist niet waar kruipen op de persbabbel.

"We hebben ons belachelijk gemaakt. Wat een debacle", zuchtte de Tunesische bondscoach, duidelijk in zak en as, op zijn persconferentie.

"Fysiek konden we niet mee met die Belgen", begon hij te analyseren. "De eerste goal viel te snel, na de 2-1 zat er weer even vuur achter, maar spelers als Lukaku of Hazard kunnen de match met een flits doen kantelen. Die derde tegengoal kwam bijzonder hard aan. Neen, dit was geen prettige namiddag."

'Sorry, fans'

"We wisten van bij de loting dat het bijzonder moeilijk zou worden. Maar verliezen met zo'n groot verschil hadden we echt willen vermijden, ook tegen een land als België. We willen ons verontschuldigen bij de talrijke fans en beloven dat we in de toekomst beter zullen proberen doen", aldus Nabil Maaloul.

Manuel Gonzalez

Tunesië \\ België
 
 
Reacties.